گروپی

آیا کم خونی در جراحی بینی تاثیر دارد؟

کم خونی در جراحی بینی

این روز‌ها عمل‌های زیبایی خصوصاً در ناحیه بینی بین مردم بسیار رواج پیدا کرده است. خیلی از خانم‌ها برای زیبا‌تر کردن صورت خود به این عمل روی می‌آورند. اما سؤال اساسی این است که آیا کم خونی در جراحی بینی تأثیر دارد؟ اگر فردی مبتلا به کم خونی باشد می‌تواند این عمل را انجام دهد؟

به هر حال در هر جراحی، بیمار مقداری خون از دست می‌دهد که برای افرادی که دچار کم خونی هستند ممکن است خطر‌ناک باشد. کم خونی یک وضعیت پزشکی است که با کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون یا سطح هموگلوبین در خون مشخص می‌شود.

تاثیرات کم خونی در جراحی بینی

کم خونی می‌تواند بر جراحی بینی تأثیر منفی بگذارد. کم خونی وضعیتی است که در آن بدن گلبول‌های قرمز سالم کافی برای انتقال اکسیژن کافی به بافت‌ها و اندام‌ها ندارد. در طی جراحی بینی، بسیار مهم است که بافت‌ها و اندام‌ها اکسیژن کافی برای بهبودی سریع دریافت کنند.

اگر فردی مبتلا به کم خونی باشد، احتمال بروز عوارض در حین و بعد از جراحی بیشتر است. این عوارض در جراحی زیبایی بینی، ممکن است شامل بهبود آهسته‌تر برش‌ها، خطر بالاتر عفونت و بهبودی طولانی‌تر باشد.

عوارض کم خونی در جراحی بینی
اثرات منفی کم خونی در نتیجه جراحی بینی

برای پزشکان ارزیابی و درمان کم خونی در جراحی بینی برای به حداقل رساندن خطرات مهم است. این ممکن است شامل مکمل‌های آهن، تزریق خون یا سایر درمان‌ها برای افزایش سطح گلبول‌های قرمز خون و بهبود توانایی بدن برای حمل اکسیژن باشد. با این حال، تصمیم نهایی در مورد درمان کم خونی در زمینه جراحی بینی باید توسط یک متخصص پزشکی پس از ارزیابی وضعیت فردی بیمار گرفته شود.

متخصصان سلامت از شما می‌خواهند که آزمایش‌های پزشکی مانند شمارش خون، کراتینین، گلوکز خون و غیره را انجام دهید تا میزان خطری که ممکن است قبل، حین و بعد از جراحی داشته باشید را تعیین کنند. در مرحله بعد، اهمیت هموگلوبین اندازه‌گیری شده در آزمایش خون و گزینه‌های مختلفی را که می‌توانید برای تنظیم سطح آن بدون به تعویق انداختن زمان‌بندی پروسیجرتان انتخاب کنید، بررسی می­شود. هموگلوبین نقش مهمی در عملکرد صحیح بدن شما ایفا می‌کند زیرا اکسیژن را از طریق جریان خون به اندام‌ها و بافت‌های حیاتی منتقل می‌کند.

درمان کم خونی قبل از جراحی بینی

قبل از جراحی بینی، اگر بیمار مبتلا به کم خونی باشد، رسیدگی به این وضعیت برای به حداقل رساندن خطر عوارض حین و بعد از عمل بسیار مهم است. درمان کم خونی معمولاً شامل افزایش سطح آهن در بدن چه از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌ها است.

ممکن است به بیماران توصیه شود برای کاهش کم خونی در جراحی بینی، مصرف غذا‌های غنی از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، اسفناج، عدس و لوبیا را افزایش دهند. در صورت لزوم می‌توان مکمل‌های آهن را نیز توسط پزشک تجویز کرد. پیروی از توصیه‌ها و نسخه‌های پزشکی خاص برای هر بیمار ضروری است. کم خونی اگر ارثی باشد به طور کامل قابل درمان نیست. اما کم خونی‌های ناشی از فقر آهن به راحتی با دستور عمل‌های دارویی قابل درمان است. کافیست قرص‌های مخصوص کم خونی و ویتأمین سی خورده شود. البته توجه داشته باشید که تغذیه درست تا حدودی به درمان کم خونی کمک زیادی می‌کند.

علت کم خونی و درمان
درمان کم خونی در جراحی بینی

علت کم خونی چیست؟

این وضعیتی است که در آن سطح هموگلوبین در گلبول‌های قرمز خون کاهش می‌یابد که وظیفه تأمین اکسیژن به بافت‌ها را بر عهده دارند. این هموگلوبین پروتئین غنی از آهن است که به خون رنگ قرمز می‌دهد و در عین حال به سلول‌های خون اجازه می‌دهد تا اکسیژن را از ریه‌ها به بقیه بدن منتقل کنند. چندین دلیل اصلی برای کم خونی وجود دارد، مانند:

  • از دست دادن خون (خونریزی)
  • عدم تولید گلبول قرمز
  • سرعت بیشتر تخریب گلبول‌های قرمز

این علل می‌توانند پیامد‌های بیماری‌های مختلف، مشکلات سلامتی و یا حتی ارثی باشند. بدن برای تولید گلبول‌های قرمز به ویتأمین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی مانند آهن، ویتأمین B۱۲ یا اسید فولیک نیاز دارد. فقدان آن‌ها به دلیل تغییر در معده یا روده در فرآیند جذب مواد مغذی (مثلاً بیماری سلیاک)، تغذیه ناکافی، از دست دادن آهسته خون یا جراحی در بخشی از معده یا روده ایجاد می‌شود.

با توجه به اینکه کم خونی می‌تواند اثرات مختلفی مانند خستگی، ضعف و رنگ پریدگی بر بدن داشته باشد، به نظر می ­رسد که به طور مستقیم کم خونی در جراحی بینی تأثیر گذار خواهد بود.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد تا تأثیر کم خونی در جراحی بینی توضیح داده شود. همانطور که در پاراگراف‌های قبلی گفته شد، کم خونی تأثیر مستقیمی در جراحی دارد. درصورتی که فرد دچار کم خونی شدید باشد عمل‌های پلاستیکی مانند جراحی بینی تحت هیچ شرایطی صورت نمی‌گیرد. زیرا این بیماری باعث بروز مشکلات زیادی در حین جراحی شده و حتی ممکن است فرد دچار‌ایست قلبی و مرگ شود.

سوالات متداول تاثیر کم خونی در جراحی بینی

  1. آیا کم خونی در جراحی بینی تاثیر دارد؟
    عمل جراحی بینی باعث از دست رفتن حجم زیاد خون می­شود و در نتیجه برای کسانی که دچار کم خونی هستند، پیشنهاد نمی­شود.
  2. کم خونی به چه دلایلی ایجاد می­شود؟
    وراثت، عمل جراحی­های متعدد، عدم تغذیه کافی مهمترین مواردی هستند که کم خونی را تشدید می­کنند.
  3. آیا کم خونی  قابل درمان است؟
    در صورتی که کم خونی ناشی از تغذیه نامناسب باشد، به راحتی با در نظرگرفتن رژیم غذایی سالم برطرف می­گردد.

5/5 - (4 امتیاز)

پیام بگذارید

four + 13 =

هدف ما ایجاد راه‌حل‌هایی است که موانعی را که افراد را از انجام بهترین کارشان باز می‌دارد، از بین ببرد.