با اینکه جراح در عمل بینی نقش پر رنگی دارد، اما نمیتوان مراقبت های بعد عمل بینی را انکار کرد. چراکه این مراقبت ها موجب نتیجه مطلبوب می شود. پس از جراحی اغلب پزشک به شما داروهایی تجویز می کند، تا روند بهبودی شما سریع تر پیش برود. چگونگی و راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی، باید زیر نظر پزشک متخصص باشد، تا طبق شرایط فیزیکی و پزشکی شما توضیحات لازم را ارائه دهد.
مصرف دارو پس از عمل بینی منجر به کاهش عوارض ناشی از جراحی بینی می شود. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که داروهای بعد از عمل بینی کدامند؟ در ادامه این مطلب از جراحی بینی بدون بیهوشی قصد داریم به داروهای مهمی که معمولا بعد از جراحی بینی تجویز می شوند، بپردازیم تا شما راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی را بدانید.
فواید مصرف دارو بعد عمل بینی
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که دلیل مصرف دارو بعد از عمل بینی چیست و چه فایده ای دارد؟ پس از جراحی بینی ممکن است برای زیباجو تورم هایی در ناحیه عمل پیش بیاید. مصرف داروهای تجویز شده به کاهش ورم و درد منجر می شود. همچنین برخی از این داروها به منظور کاهش عفونت تجویز می شوند.
اغلب این داروها قرص یا پماد می باشند. با مصرف این داروها زیباجو پروسه بعد از عمل را راحت تر می گذارند و دوره نقاهت خود را به خوبی طی می کند. در نتیجه شما باید به توصیه های پزشک و راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی اهمیت دهید.
بیشتر بخوانید: عمل رینوپلاستی
چه قرص هایی بعد از عمل بینی باید مصرف کرد؟
در ادامه قصد داریم به قرص های مهمی که اکثر متخصصین برای بعد از جراحی بینی تجویز می کنند، بپردازیم. در ادامه لیستی از راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی را بررسی می کنیم:
مصرف قرص اناهیل
یکی از راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی مربوط به قرص اناهیل است. قرص اناهیل که از ماده بروملین تشکیل شده است، به ترمیم پوست بعد از عمل بینی کمک می کند. این قرص معمولا برای کاهش ورم بینی تجویز می شود. همچنین بروملین آنزیمی است که از اناناس به دست می اید و برای کبودی، خون مردگی و بهبود زخم پس از جراحی بینی موثر است.
استفاده از قرص بروفن
بروفن از دسته قرص هایی می باشد که برای تسکین درد بعد از عمل بینی، تجویز می شود. مصرف این قرص بعد از عمل بینی اهمیت بالایی دارد، چرا که آنزیم سیکلواکسیژناز را مهار می کند. این انزیم پس از جراحی در بدن ماده ای به نام پروستاگلاندین تولید می کند. همین امر منجر به درد، تورم و تب در بیمار می شود، اما مصرف بروفن از عوارض احتمالی جلوگیری می کند.
مصرف قرص سفالکسین
در ادامه به قرص سفالکسین و راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی می پردازیم. یکی از عوارض بعد از جراحی بینی عفونت های ناشی از عمل است. این عفونت ها عموما به دلایل مختلفی ایجاد می شوند. قرص سفالکسین به منظور پیشگیری از ایجاد عفونت تجویز می شود. این قرص می تواند با انواع میکروب ها مبارزه کند.
استفاده از قرص جوشان
بعد از جراحی بینی بدن ممکن است، با کم ابی مواجه شود. شما با مصرف قرص جوشان می توانید تا حدی از این مشکل پیشگیری کنید. قرص جوشان منجر به هیدراته ماندن بدن پس از عمل می شود. علاوه بر این ویتامین C به بهبود زخم های بینی کمک می کند.
مصرف قرص راکوتان
یکی از قرص هایی که بعد از عمل بینی تجویز می شود و باید راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی را بدانید، قرص راکوتان می باشد. این قرص با تاثیر بر روی عملکرد غدد چربی، از ترشح بیش از اندازه چربی و جوش پیشگیری می کند. علاوه بر این، راکتون برای رفع التهاب و ورم بینی نیز موثر است.
بیشتر بخوانید: ترمیم بینی
استفاده از پماد بعد از عمل بینی
در مطالب قبلی به قرص ها و راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی پرداختیم. همیشه داروهای تجویزی پس از عمل بینی به صورت خوراکی نیست. بعضی از داروها مانند پماد نقش مهمی در بهبود بیمار پس از جراحی بینی دارند. در ادامه به برخی از پمادهای مهم بعد از جراحی می پردازیم.
- پماد استریل چشمی: همانطور که می دانید، چشم حساس ترین عضو بدن است و همواره در معرض اسیب ها قرار دارد. بعد از عمل بینی چشم حساس تر می شود و ممکن است، زیبا جو با قرمزیی چشم مواجه شود. در این وضعیت برای پیشگیری از عفونت و بهبود قرمزی، بهتر است از پماد استریل چشمی استفاده کنید.
- پماد تتراسایکلین: پماد تتراسایکلین یک پماد انتی بیوتیک موضعی می باشد که به بهبود عفونت های پوستی کمک می کند. علاوه بر این، این پماد پس از عمل بینی، به حفظ چربی بخش بخیه و درمان زخم ها منجر می شود..
- پماد جنتامایسین: یکی از پمادهایی که به منظور جلوگیری از رشد باکتری و درمان مشکلات پوستی تجویز می شود، پماد جنتامایسین یا جنتکس می باشد. به مفهوم ساده این پماد برای درمان عفونت های باکتریایی مصرف می شود.
مصرف چه داروهایی بعد از جراحی بینی ممنوع است؟
با اینکه شما باید نسبت به راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی اگاه باشید اما پس از عمل بینی مصرف برخی از داروها به دلایل تداخل در روند بهبود یا عوارض ان ممنوع است. در ادامه به برخی از داروهایی که پس از جراحی بینی باید از مصرف ان پرهیز کنید، می پردازیم.
- آسپرین و داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی: این داروها به دلیل افزایش خونریزی بعد از عمل جراحی، ممنوع هستند.
- کورتیکواستروئیدها: این دارو ممکن است، پروسه بهبودی را به تعویق بیندازد، یا به بافت های داخلی اسیب برساند. به همین دلیل پزشکان مصرف این داروها را برای مدت زمان مشخصی پس از جراحی منع می کنند.
- داروهای ضدانعقاد خون: مصرف داروهایی مانند وارفارین یا هپارین ممکن است، منجر به افزایش خونریزی شود. اگر شما این داروها را مصرف می کنید، باید با پزشک خود در میان بگذارید، چراکه شاید نیاز به تنظیم دوز انها پس از عمل بینی باشد. دقت داشته باشید که قبل و بعد از عمل بینی، درباره تمام مکمل ها، تغذیه و داروهای خود با پزشک متخصص صحبت کنید، تا توصیه لازم را به شما ارائه دهد.
مصرف چه مکمل هایی بعد از عمل بینی توصیه می شوند؟
پس از جراحی بینی مصرف برخی از مکمل ها به شما در پروسه بهبودی و بازسازی کمک می کند. این مکمل ها به کاهش التهاب، بهبود زخم ها و بافت ها کمک می کند. با این حال بهتر است، قبل از مصرف این مکمل ها از دکتر خود مشورت بگیرید. برخی از این مکمل ها شامل موارد زیر است:
- ویتامین c
- روغن ماهی
- زینک
- آنتی اکسیدان ها
نتیجه گیری
رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی، نقشی اساسی در نتیجه نهایی عمل و سلامتی شما دارد. مصرف داروها یکی از این مراقبت های مهم است که به کاهش درد، التهاب و عفونت کمک می کند و به تسریع روند بهبودی شما یاری می رساند. شما با مصرف این داروها دوره نقاهت خود را به خوبی خواهید گذراند.
سوالات متداول درباره راهنمای مصرف دارو بعد از جراحی بینی
- چه داروهایی بعد از عمل بینی تجویز می شوند؟
پزشک شما با توجه به شرایط شما، داروهای مختلفی را تجویز می کند. برخی از داروهای رایج بعد از عمل بینی عبارتند از: آنتی بیوتیک ها، مسکن ها، داروهای ضد التهاب، قرص جوشان، پمادهای چشمی و پمادهای ضد التهابی. - چگونه باید داروهای خود را مصرف کنیم؟
دستورالعمل پزشک خود را به دقت دنبال کنید. همچنین داروها را در زمان های تعیین شده مصرف کنید. و هرگز دوز دارو را خودسرانه تغییر ندهید. - چه مکمل هایی می توانم بعد از عمل بینی مصرف کنیم؟
برخی از مکمل های مفید بعد از عمل بینی عبارتند از: ویتامین C، زینک و بروملین.