اگر شما هم به تازگی عمل بینی را انجام داده اید، باید بدانید که بینی شما به شدت در برابر ضربه حساس و آسیب پذیر شده است. متاسفانه بینی همیشه در برابر آسیب های خارجی قرار دارد. حال تصور کنید که بعد از عمل بینی چقدر حساس خواهد شد و اگر مراقبت نکنید ممکن است، عوارض ضربه به بینی بعد عمل برای شما پیش بیاید. همانطور که می دانید، برای گرفتن بهترین نتیجه بعد از عمل جراحی زیبایی باید مراقبت هایی را انجام دهید. این مراقبت ها شامل درمان های دارویی و پیشگیری از آسیب به بینی است.
هر چند اگر عمل شما توسط متخصص ماهری هم انجام شده باشد، اما همچنان مراقب های بعد از عمل تاثیر زیادی در نتیجه نهایی دارد. بنابراین شما باید بیشتر از قبل از بینی خود مراقبت کنید و در معرض آسیب های نگهانی قرار نگیرید، تا به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنید. همچنین پس از عمل بینی شما باید مراقب تمام حرکتان باشید. شاید این سوال ذهنتان را درگیر کرده باشد که اگر بعد از عمل به بینی ضربه وارد چه اتفاقی می افتد؟ در ادامه این مطلب از جراحی بینی بدون بیهوشی به سوالات پاسخ می دهیم.
اگر بعد از جراحی بینی شما ضربه ببیند، چه اتفاقی می افتد؟
بینی شما بسته به شدت آسیبی که دیده است، به زمان برای بهبودی نیاز دارد. اگر اسیب به بینی شما به اندازه یک برآمدگی کوچک باشد، مشکل بزرگی نیست. اما اگر شدت ضربه زیاد باشد، ممکن است ساختار بینی شما دچار آسیب شود و عوارض ضربه به بینی بعد عمل برایتان رخ دهد. مخصوصا اگر این اتفاق چند هفته بعد از جراحی بینی رخ دهد. دقت داشته باشید که حدود چندین ماه زمان می برد، تا بافت های داخل بینی ترمیم شوند. با اینکه نتیجه نهایی ممکن است، حتی بیشتر از یک سال زمان ببرد.
بیشتر بخوانید: عمل رینوپلاستی
عواقب و عوارض ضربه به بینی بعد عمل
در برخی موارد ممکن است، بینی شخص در شرایط آسیب زا دچار تورم شود. این مورد بیانگر آسیب عمیق نیست، اما اگر تورم بعد از چندین هفته درمان نشد، این امکان وجود دارد که بینی دچار شکستگی شده باشد. اگر آسیب به بینی شما شدید باشد، با عوارض ضربه به بینی بعد عمل مواجه می شوید:
- خون ریزی بیش از حد
- درد شدید
- جابجایی ساختار بینی
- التهاب سطح داخلی یا خارجی بینی
- انحراف و تغییر شکل بینی
- کبودی در اطراف بینی
- مشکل در تنفس
- خلط بینی و برون ریزی آن
اگر بعد از جراحی بینی به بینی ضربه وارد شود، چه کنیم؟
چنانچه بعد از عمل زیبایی بینی، در حادثه ای به بینی تان اسیب شدیدی وارد شد و با عوارض ضربه به بینی بعد عمل مواجه شدید، باید فورا آن را با جراح خود مطرح کنید. چرا که ممکن است جراح صلاح ببیند، تا عکس برداری انجام شود تا شکستگی را بررسی کند. یا اینکه به شما توصیه کند بینی را طبق دستورالعمل ماساژ دهید. گاهی نیز به دلیل آسیب جدی به ساختار بینی ممکن است، بینی شما دچار شکستگی شده باشد و باید ترمیم بینی را انجام دهید. به طور کلی اقدامات بعد از شربه به میزان آسیب بستگی دارد. بنابراین شما بعد از بروز ضربه باید به پزشک خود مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: ترمیم بینی
راهکارهای متناسب با مواجه شدن ضربه بینی عمل شده
خونریزی بعد از ضربه:
- خونسردی خود را حفظ کنید.
- خونریزی را متوقف کنید.
- در صورتی که خونریزی قطع نشد، به متخصص بینی خود مراجعه کنید.
درد:
- داروهای مسکن مانند ایبوپروفن را مصرف کنید.
- استرحت کنید.
- درصورتی که درد بینی خوب نشد، به پزشک مراجعه کنید.
تورم:
- از کمپرس یخ روی ناحیه متورم استفاده کنید.
چگونه از ضربه به بینی بعد از جراحی بینی پیشگیری کنیم؟
بعد از عمل بینی شما باید طبق دستورالعمل، برخی از مراقبت و احتیاط ها را انجام دهید تا خدایی نکرده به بینی شما ضربه ای وارد نشود تا دچار عوارض ضربه به بینی بعد عمل نشوید و به نتیجه مطلبوبی از عمل بینی برسید. درادامه به اقدامات پیشگیرانه بعد از عمل می پردازیم:
نحوه خوابیدن بعد جراحی بینی
نحوه خوابیدن تاثیر زیادی در اسیب به بینی شما دارد. با خوابیدن غیر اصولی به بینی شما ضربه وارد می شود و ممکن است دچار عوارض ضربه به بینی بعد عمل شوید. این اسیب ها در هنگام خواب به دلایل زیر است:
- از این پهلو به ان پهلو شدن و غلت زدن
- فشار دادن بازو به روی صورت در هنگام خواب
- ممکن است شخصی کنار شما بخوابد و به صورت ناخوداگاه به بینی شما ضربه بزند.
شما باید چند بالش را در اطراف خود قرار دهید، تا هنگام خواب غلت نزنید. همچنین بهتر است ،تا چند هفته بعد از جراحی بینی تنها بخابد یا فاصله خود را با کسی که در کنار شما می خوابد حفظ کنید.
ورزش های مناسب بعد جراحی بینی
همانطور که در مقاله های قبلی به ورزش های بعد از عمل بینی پرداختیم. پس از عمل بینی باید از انجام ورزش هایی اعم از رزمی، فوتبال، بسکتبال، والیبال و… بپرهیزید. چرا که این ورزش ها شما را در معرض ضربه قرار می دهند. از همین رو جراحان همواره توصیه می کنند که تا بعد از 6 ماه از عمل جراحی، از ورزش های تماسی بپرهزید.
بلند کردن اجسام
بهتر است تا 6 ماه پس از عمل جراحی بینی از بلند کردن اجسام پرهیز کنید. زیرا این کار منجر به عوارض ضربه به بینی بعد عمل مانند تشدید تورم و کبودی و خونریزی می شود. علاوه بر این، این امکان نیز وجود دارد که به صورت شما اسیب وارد شود.
بازی با بچه ها و حیوانات خانگی
به هنگام بازی با کودکان یا حیوانات خانگی شما همواره در معرض ضربه به صورت و بینی تان قرار دارید. بنابراین بهتر است فاصله بگیرید، تا مبادا به بینی شما آسیبی وارد شود و دچار عوارض و عواقب بعد از آن شوید. بنابراین شما در این بازه زمانی باید بسیار احتیاط کنید تا در معرض آسیب قرار نگیرید.
نتیجه گیری
عمل بینی میتواند ظاهرتان را به طور قابل توجهی تغییر دهد و اعتماد به نفس شما را افزایش دهد. با این حال، مراقبت بعد از عمل برای دستیابی به بهترین نتیجه و جلوگیری از عوارض ضربه به بینی بعد از عمل بسیار مهم است. مهمترین نکتهای که باید به خاطر داشته باشید این است که از بینی خود در برابر ضربه محافظت کنید. این به معنای اجتناب از فعالیتهایی است که ممکن است باعث آسیب به بینی شما شود، با پیروی از این دستورالعملهای ساده، میتوانید به بهبودی ایمن و سریع خود کمک کنید و از نتایج عمل بینی خود لذت ببرید.
سوالات متداول در رابطه با عوارض ضربه به بینی بعد عمل
- بعد از عمل بینی چه مدت طول می کشد تا از ضربه به بینی در امان باشیم؟
معمولاً توصیه می شود که برای جلوگیری از عوارض ضربه به بینی بعد از عمل، حداقل 6 ماه از انجام فعالیت های پر خطر مانند ورزش های تماسی، بلند کردن اجسام سنگین و بازی با کودکان یا حیوانات خانگی خودداری کنید. با این حال، همیشه بهتر است برای کسب اطلاعات دقیق تر در مورد زمان مناسب برای از سرگیری فعالیت های عادی خود با جراح خود مشورت کنید. - اگر بعد از عمل بینی به بینی ام ضربه بزنم چه اتفاقی می افتد؟
شدت عوارض ضربه به بینی بعد از عمل به شدت ضربه بستگی دارد. ضربه های جزئی ممکن است فقط باعث تورم و کبودی خفیف شود، در حالی که ضربه های شدیدتر می تواند منجر به شکستگی استخوان، خونریزی و تغییر شکل بینی شود. در موارد شدید، ممکن است نیاز به جراحی ترمیمی برای اصلاح آسیب باشد. - چه علائمی نشان دهنده این است که ممکن است بینی ام بعد از عمل آسیب دیده باشد؟
برخی از علائمی که ممکن است نشان دهنده آسیب به بینی شما بعد از عمل باشد عبارتند از: درد شدید و مداوم، تورم و کبودی قابل توجه، خونریزی از بینی، تغییر شکل بینی و مشکل در تنفس.