گروپی

بررسی تغذیه بعد از جراحی بینی

بررسی تغذیه بعد از جراحی بینی

یکی از مراقبت های ضروری بعد از عمل بینی، که در دریافت نتیجه بهتر تاثیر گذار است، تغذیه بعد از جراحی بینی می باشد. پس شما باید تغذیه و رژیم غذایی خود را با مشورت دکتر رعایت کنید. رژیم غذایی اصولی، یکی از عواملی است که به زیباجو در پروسه بهبود سریعتر و رسیدن به نتیجه رضایت بخش کمک می کند.

شاید شما هم قصد عمل بینی را داشته باشید و این سوال برایتان پیش بیاید که چه تغذیه ای برای بعد از جراحی بینی مناسب است؟ یا اینکه مصرف کدام مواد غذایی ممنوع است؟ برای اینکه شما در مورد این موضوع ابهامی نداشته باشید، قصد داریم به صورت کامل تغذیه بعد از جراحی بینی را بررسی کنیم. رژیم اصولی پس از عمل بینی به نتیجه مطلوب منجر می شود. البته شما باید به این مورد نیز دقت داشته باشید که رعایت تغذیه قبل از عمل جراحی بینی نیز حائز اهمیت است. اما بعد از جراحی بینی به دلیل زخم های به وجود آمده نیاز به رعایت بیشتری برای ترمیم است.

یک رژیم غذایی اصولی سرعت بهبودی شما را افزایش می دهد و عوارض عمل بینی را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. با اینکه شما باید درباره تغذیه مناسب بعد از عمل بینی از پزشک متخصص خود راهنمایی هایی لازم را بگیرید، اما ما در ادامه این مطلب از جراحی بینی بدون بیهوشی برخی نکات کلی رژیم و تغذیه بعد از جراحی بینی را بررسی می کنیم تا در پروسه بهبودی شما موثر باشد.

بهترین برنامه برای تغذیه بعد عمل بینی چیست؟

اکثر زیباجویان بعد از به هوش امدن دچار ضعف می شوند. در این شرایط توصیه می شود تا غذاهای ولرم، نرم و بی مزه را مصرف کنند. برخی از بهترین غذاها برای بعد از عمل بینی شامل سوپ، ماست و… می باشد. خیلی از بیماران در ساعات اولیه بعد از جراحی احساس حالت تهوع دارند. بنابراین برای پیشگیری از استفراغ بهتر است، مایعات زیادی بنوشند. رژیمی که مایحتاج مورد نیاز را به بدن برساند و فشاری به ناحیه جراحی شده وارد نکند، اصولی ترین تغذیه بعد از جراحی بینی می باشد.

چرا که غذاهای سفت مانند ادامس به بینی جراحی شده فشار وارد می کند و موجب می شود تا زخم ها دیرتر خوب شوند یا اینکه نتیجه را تحت تاثیر قرار می دهند. رژیم روزهای ابتدایی بعد از جراحی بینی، باید شامل غذاهای ابکی، آش، سوپ، سبزیجات، میوه های نرم باشد. دقت کنید هر چقد غذای مصرفی نرمتر باشد، زیبا می تواند راحت تر ان را بخورد و فشاری به ناحیه عمل شده وارد نشود.

با این حال باید از مصرف بعضی از غذاها نیز پرهیز کرد، تا موجب التهاب و تورم نشوند. مواد خوراکی تند مانند ادویه جات تند، که معده را تحریک می کنند، نباید مصرف شوند. استفاده بیش از حد از نمک نیز به احتساب مایعات و تورم بینی منجر می شود. در ادامه به بهترین مواد خوراکی برای تغذیه بعد از جراحی بینی می پردازیم.

بیشتر بدانید: عمل رینوپلاستی

تغذیه بعد عمل بینی شامل چه نوع مواد غذایی می شود؟
تغذیه بعد عمل بینی شامل چه نوع مواد غذایی می شود؟

تغذیه بعد عمل بینی شامل چه نوع مواد غذایی می شود؟

تغذیه مناسب می تواند در روند بهبودی سریعتر زخم های ناشی از عمل بینی، تاثیر بسزایی داشته باشد. یک تغذیه صحیح بعد از رینوپلاستی، پروتئین ها، ویتامین ها، کربوهیدرات ها، غلات، میوه ها و سبزیجات را در بر می گیرد. در ادامه قصد داریم به تاثیرگذارترین و بهترین مواد غذایی که نقش مفیدی در روند بهبودی بعد از جراحی بینی دارند، بپردازیم.

نقش مواد پروتئین دار در تغذیه عمل بینی

پروتئین ها یکی از مواد غذایی هستند که در بهبود و التیام سریع تر زخم تاثیرگذارند. پروتئین حاوی اسیدهای آمینه می باشد که منجر به ترمیم بافت ها می شود. بنابراین مصرف مواد غذایی دارای پروتئین از ضرورات بعد از جراحی بینی است. در ادامه به مفیدترین مواد پروتئینی که جز تغذیه بعد از جراحی بینی هستند، می پردازیم:

  • مرغ
  • تخم مرغ
  • گوشت بدون چربی
  • ماهی
  • محصولات لبنی
  • لوبیا
  • آجیل
  • عدس
  • سویا

مصرف چربی ها

تامین انرژی بدن به عهده چربی ها می باشد. چربی ها علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کنند. بنابراین چنانچه بعد از جراحی بینی چربی های سالم در رژیم غذایی بیمار قرار بگیرد، سرعت التیام و بهبود زخم های وی نیز افزایش می یابد. برخی از چربی های سالم و مفید برای بدن نظیر روغن آووکادو، روغن زیتون، انواع آجیل ها می باشد.

بیشتر بخوانید: ترمیم بینی

جایگاه فیبر در تغذیه بعد عمل بینی
جایگاه فیبر در تغذیه بعد عمل بینی چیست؟

جایگاه فیبر در تغذیه بعد عمل بینی

با اینکه خوردن غذاهای ابکی و نرم در روزهای اولیه عمل جراحی برای زیباجو راحتر و مفید است، اما باید این غذاها حاوی فیبر کافی باشند، تا از یبوست پیشگیری شود. چرا که متاسفانه پس از جراحی بینی، داروهای تجویز شده و عدم تحرک، عوارض هایی را مانند یبوست در پیش دارند. بنابراین فیبر در تغذیه بعد از جراحی بینی بیمار بسیار ضروری است. مواد خوراکی مانند هلو، توت ها، بلغور، جو دو سر، سبزیجات پخته شده مانند هویج، نان و غلات حاوی فیبر هستند.

مصرف غذایی ضدالتهاب

مواد خوراکی ضدالتهاب در رژیم غذایی بعد از عمل بینی در کاهش تورم و التهابات نقش مفیدی دارند. با مصرف مواد غذایی ضد التهابی، می توان کبودی های ناشی از جراحی بینی را سریعتر برطرف کرد. مواد غذایی ضد التهابی شامل سبزیات برگ دار، سیب، آناناس، مرکبات و پیاز قرمز می باشد.

جایگاه آب و نوشیدنی در تغذیه بعد عمل بینی

مایعات بخصوص آب ازمهم ترین نوشیدنی هایی است که باید در دوران نقاهت مصرف شود. از همین رو پزشکان توصیه می کنند که برای بهبودی سریع تر باید حداقل 8 لیوان آب مصرف شود. آب کافی به جریان بهتر خون کمک می کند. از همین رو مواد غذایی در زمان کمتری به سلول ها برای ترمیم بافت و درمان زخم ها می رسند. علاوه بر این برای مصرف داروهای تجویز شده نیز باید به اندازه کافی اب نوشید.

8 مورد از باید و نبایدهای تغذیه بعد عمل بینی کدامند؟
8 مورد از باید و نبایدهای تغذیه بعد عمل بینی کدامند؟

8 مورد از باید و نبایدهای تغذیه بعد عمل بینی کدامند؟

همانطور که گفتیم یک تغذیه اصولی بعد از عمل بینی، نیازمند رعایت نکاتی می باشد. همین نکات در بهبود زخم، تورم و کبودی های ناشی بعد از عمل تاثیر زیادی دارند. در زیر به باید و نباید های تغذیه بعد از جراحی بینی می پردازیم.

  1. غذاهای نرم تغذیه بعد از جراحی بینی به رفع زخم بیمار کمک می کند. به علت زخم های بعد از جراحی نباید غذاهای سفت مصرف شود، چرا که به بینی فشار وارد می کند و التهابات را افزایش می دهد. مصرف اب، سوپ، ماست برای بعد از عمل توصیه می شود.
  2. برای جلوگیری از فشار به بینی از جویدن غذاهای سفت خودداری کنید. زیرا رژیم غذایی بعد از عمل بینی باید به گونه ای باشد که، کمترین فشار و اسیبی به بینی وارد شود. در غیر این صورت بینی با التهاب و کبودی یا حتی خونریزی مواجه می شود. بنابرایندر تغذیه بعد از جراحی بینی، برای کاهش فشار به بینی و عوارض ناشی از آن، غذاهای نرم توصیه می شود.
  3. از مصرف الکل و کافئین خودداری کنید. چرا که الکل، خون بیمار را رقیق می کند و موجب افزایش خونریزی حین عمل می شود. علاوه بر این، احتمال التهاب و تورم ناشی از جراحی بینی نیز افرایش می یابد. بنابراین چند روز قبل و بعد از عمل بینی از نوشیدنی های الکل دار اجتناب کنید. کافئین نیز موجب افزایش فشار خون و درنهایت خونریزی می شود. همچنین تورم، کبودی و لخته شدن پس از جراحی را به دنبال دارد. بنابراین تا بهبودی کامل کافئین مصرف نکنید.
  4. تغذیه بعد از جراحی بینی باید دمای مناسبی داشته باشند. علاوه بر خواص موادغذایی، دمای انها نیز حائز اهمیت است. چنانچه غذا منجمد، خیلی سرد یا خیلی گرم باشد. پروسه بهبودی کندتر می شود. همانطور که گفتیم غذاهای بعد از جراحی باید ولرم باشند.
  5. تا زمان بهبودی کامل از کشیدن سیگار بپرهیزید. افرادی که عمل بینی انجام داده اند، در برابر سیگار آسیب پذیر هستند و واکنش شدیدتری نسب به ان دارند. زیرا سیگار به بینی و ناحیه گلو آسیب می زند. همچنین سیگار به دلیل نیکوتین موجود، ترمیم بافت و بهبودی زخم ها را به تعویق می اندازد.
  6. نمک را از برنامه تغذیه بعد از جراحی بینی حذف کنید. نمک موجب ایجاد التهاب می شود. چرا که نمک ماندگاری آب در بافت ها را افزایش می دهد. همین امر التهاب را افزایش می دهد. بنابراین بهتر است، نمک تا حد امکان حذف یا مصرف آن به حداقل برسانید.

نتیجه گیری

رعایت یک رژیم غذایی مناسب بعد از عمل بینی، نقشی اساسی در روند بهبودی و رسیدن به نتیجه مطلوب دارد. در این مقاله، راهنمای کاملی از بایدها و نبایدهای تغذیه بعد از رینوپلاستی را ارائه دادیم تا دوران نقاهت خود را به آسانی پشت سر بگذارید. با این حال برای نتیجه بهتر، باید درباره تغذیه بعد از عمل بینی از یک متخصص حرفه ای مشاوره بگیرید.

سوالات متداول درباره تغذیه بعد از جراحی بینی

  1. چه غذاهایی بعد از عمل بینی باید بخوریم؟
    در روزهای اولیه پس از عمل، باید بر مصرف غذاهای نرم و آبکی مانند سوپ، ماست و پوره سیب زمینی تمرکز کنید. همچنین، مصرف مایعات فراوان، میوه ها و سبزیجات برگ دار، منابع پروتئینی و چربی های سالم برای بهبودی سریعتر توصیه می شود.
  2. از چه غذاهایی باید بعد از عمل بینی پرهیز کنم؟
    از مصرف غذاهای تند، شور، ادویه دار، الکل و کافئین تا چند روز بعد از عمل خودداری کنید. این مواد می توانند التهاب و خونریزی را افزایش دهند.
  3. چه مدت بعد از عمل بینی می توانم غذاهای سفت بخورم؟
    به طور کلی توصیه می شود تا دو هفته بعد از عمل از مصرف غذاهای سفت خودداری کنید. با این حال، بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
5/5 - (1 امتیاز)

پیام بگذارید

7 − 6 =

هدف ما ایجاد راه‌حل‌هایی است که موانعی را که افراد را از انجام بهترین کارشان باز می‌دارد، از بین ببرد.